NL - Nederlands
Launch QR Scanner

+44 1908 223456

Launch QR Scanner Menu

All-Electric MEWPs van Niftylift met nuluitstoot

Niftylift All-Electric Logo

De nieuwe klimaatneutrale All-Electric MEWPs van Niftylift zijn schoon, stil en heel efficiënt.  Lees verder om te weten te komen hoe zij ons naar een groenere toekomst rijden.

De wereld verandert

De wijdverspreide aanvaarding van de oorzaken van klimaatverandering hebben overheden en individuen wereldwijd ertoe gebracht hun gedrag te veranderen ten opzichte van de uitstoot van koolstof en deeltjes. 

Veranderde meningen van de consument en strengere regelgeving ingesteld door de overheid motiveren gebruikers van mobiel zwevende werkplatformen (MEWPs) om producten te kiezen die schonen en efficiënter zijn.

Dit heeft geleid tot een verschuiving van het gebruik van MEWPs met interne verbrandingsmotoren (IC) als enige aandrijving naar plug-in hybride systemen en recentelijk naar alleen-elektrisch aangedreven MEWPs.

Niftylift - De wereld verandert

Deze trend is eveneens te zien in de MEWP-sector, en doordat de infrastructuur voor het laden die nodig is voor het ondersteunen van deze technologie verbetert blijft worden, worden alleen-elektrisch aangedreven MEWPs snel de belangrijkste keuze voor zowel verhuurbedrijven als eindgebruikers.

Driving Technology Forward

Niftylift heeft altijd door accu’s aangedreven versies van haar productassortiment aangeboden, maar waar IC-motoren vereist zijn, bijvoorbeeld onze Bi-Energy of Gen2 Hybrid aandrijvingssystemen, wordt gebruik gemaakt van hydraulische wielmotoren om ze aan te drijven. Hydraulische wielmotren zijn minder efficiënt dan elektrische wielmotoren als het gaat om de prestaties van accu’s. Dit in combinatie met de beperkingen van loodzuuraccu’s hield in dat in het verleden, machines die alleen door accu’s werden aangedreven niet met hetzelfde vertrouwen werden ontvangen voor het doen van langdurige werkzaamheden als machines die door diesel of een combinatie van beide werden aangedreven. 

Niftylift - Wereldhoofdkwartier

Nieuwe accutechnologie, zoals Absorbent Gas Mat (AGM) en meer recentelijk, lithium-ion en loodkristal hebben de capaciteiten van accu’s vergroot en de tijd nodig voor het opladen verkort, waardoor ze een effectievere voedingsbron zijn voor Niftylift MEWPs. Deze verbeteringen hebben de haalbaarheid van alleen-accuvermogen als een alternatief voor alleen-IC doen toenemen, en hybride systemen hebben op hun beurt geleid tot kansen voor het gebruik van All-Electric Drive om hun prestaties nog verder te verbeteren.

Dit is preceis wat Niftylift heeft gedaan, en dankzij rigoureus ontwerpen en testen heeft het een reeks aan klimaatneutrale ‘All-Electric’ zelfaangedreven MEWPs met zeer efficiënte aandrijvingssystemen ontwikkelt die accu’s over langere tijdsperioden significant beter laten presteren. 

All-Electric Modellen

De voordelen van Niftylift All-Electric MEWPs

De nieuwe All-Electric MEWPs met nuluitstoot van Niftylift zijn schoon, stil en heel efficiënt. Ze zijn compact, manoeuvreerbaar en hebben een laag gewicht, en ze leveren toonaangevende prestaties en hebben een reeks aan andere nuttige innovaties. Dit zijn onder meer:

SiOPS® van Niftylift dat meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept, en dat alle functies van de machine onmiddellijk stopt als de gebruiker door een obstakel tegen de kooibediening wordt gedrukt zodat zwaar letsel wordt voorkomen.

Ingebouwde diagnostiek, waardoor eigenaren en gebruikers meer informatie dan ooit krijgen om fouten te achterhalen en te helpen bij onderhoudsactiviteiten.

Niftylink®, het geavanceerde telematicasysteem van Niftylift, geeft in realtime inzicht over de gezondheid van de machine, de activiteiten, en de locatie, waardoor het mogelijk wordt een diagnose op afstand te stellen over problemen bij de machine en geeft oplossingen zodat uitvaltijd van de machine wordt gereduceerd.

Onderhoudsvrije accu’s met volledige bescherming die worden gemonitord

De ‘All-Electric’ MEWPs van Niftylift wordenstandaard geleverd met de onderhoudsvrije accu’s van AGM (of Lithium-ion accu’s als optie voor de klant) en een compleet beschermingssysteem dat de spanning, de aan- en afvoer van gelijkstroom, en de temperatuur van de accu’s in de gaten houdt. Het voorkomt dat accu’s tot minder dan 20% van een volledige lading worden ontladen, en voorkomen dat er schade aan accu’s ontstaat veroorzaakt door extreem diep ontladen - zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Niftylift AGM-accu’s - HR12L
Niftylift Lithium-Ion accu’s - HR12L

Uitgebreide prestaties van de accu’s

Door gebruik te maken van dit geavanceerde accusysteem in combinatie met een efficiënt All-Electric aandrijving stelt de accu’s in staat om aanzienlijk langer te werken op één enkele laadsessie. Niftylift meet het operationeel zijn van de machine in ‘Standard Duty Cycles’ (uitgedrukt in een ‘SDC-rating’*) en de industrienorm voor een normale werkdag is gelijk aan 16 herhalingen van onze Standard Duty Cycle - of een SDC-rating van 16.

All-Electric MEWPs van Niftylift hebben een SDC-rating van 32 of hoger (sommige veel hoger), wat inhoudt dat ze probleemloos twee werkdagen op een enkele laadsessie kunnen werken, waarbij sommigen tot wel vier werkdagen kunnen werken.

De toekomst is groen

All-Electric MEWPs met nuluitstoot van Niftylift zijn schoon, stil en heel efficiënt en bieden significant veel voordeel ten opzichte van alternatieven die met IC worden gevoed.

De recentelijke ontwikkelingen op het gebied van accutechnologie, in combinatie met de efficiency-voordelen van All-Electric aandrijving rekenen eindelijk af met het idee dat ‘accuvermogen niet de lange levensduur heeft om het werk te kunnen uitvoeren’ in vergelijking met IC-vermogen. 

De toekomst is groen met Niftylift

All-Electric MEWPs van Niftylift hebben minder componenten, eenvoudige onderhoudsschema’s, en veel lagere energiekosten. Dit houdt in dat de eigendomskosten en bedrijfskosten zijn gereduceerd en ook een potentiële toename van hun gebruik omdat ze op meer locaties kunnen werken, zelfs op locaties waar de emissie is beperkt, zoals de Ultra Low Emissions Zone van Londen (ULEZ).  

Voeg hier de toenemende maatschappelijke druk toe voor het reduceren van de uitstoot van koolstof en deeltjes, en het toenemend aantal bedrijven dat zich right op klimaatneutrale doelen, en het wordt duidelijk dat de dagen van IC-motoren zijn geteld, maar...

...met Niftylilft gaat u ten minste een groene toekomst tegemoet.

Weet je niet zeker wat je zoekt? Spreek vandaag nog met een lid van ons team!

Locatie wijzigen

Verenigd Koninkrijk English

Verenigde Staten English Español

Frankrijk Français

Duitsland Deutsch

Spanje Español

Netherlands Nederlands